Stratocell Whisper placi pentru izolatie fonica si tratament acustic

Placile Stratocell Whisper pentru izolatie fonica sunt realizate din polietilena expandata cu o celulatie speciala. Aceasta este de fapt reteta ce transforma polietilena intr-un material de izolare fonica profesionala. Materialul se gaseste in placi de 3, 4 sau 5 cm. Placile pot fi extrudate sau laminate. Varianta placilor laminate ofera un grad mai mare de izolatie fonica avand in vedere ca exista la mijlocul placii inca o bariera. Acest material concureaza cu Basotect din punct de vedere al absorbtiei fonice si chiar face fata cu brio. Basotect are insa o nota mai buna la aspectul estetic datorita materialului fin din care este realizat.

Placile Stratocell Whisper se pot produce in 3 culori: alb, gri si negru si in diferite standarde de ignifugare.

Preturile variaza intre 60 si 90 RON/mp chiar si pentru aceeasi grosime. Diferenta de pret este data de urmatoarele :

  • felul in care este produs materialul : laminat sau extrudat
  • gradul de ignifugare al produsul
  • agrementul tehnic pentru industria de constructii
  • densitatea materialului
  • daca are sau nu microperfoaratii pentru o absorbtie fonica mai buna
  • daca se poate monta sau nu la exterior
  • daca este rezistent sau nu la raze ultraviolete

La momentul achizitiei va recomandam sa comparati cu atentie produsele din gama Whisper pentru ca puteti face un rabat de 5-10 RON/mp, dar puteti pierde chiar si 15 dB din gradul de izolatie fonica.

Placile Whisper se pot monta atat pentru izolare fonica, cat si pentru tratament acustic. Daca se monteaza in combinatie cu placi de gips carton si cu membrana Tecsound SY 70 pot forma o structura de izolatie fonica de pana la 70 dB.

Daca sunt montate impreuna cu membrana Blocktec 70 adezivata cu layer de protectie impotriva intinderii, gradul de izolatie fonica poate sa ajunga chiar si la 75-80 dB.

Placile rezistente la razele ultraviolete se pot monta si la exterior cu expunere directa la soare. Aceste placi se pot aplica pe garduri oferind un grad ridicat de confort acustic. Tot aceste placi se monteaza si pe autostrazi cand acestea trec prin apropierea zonelor rezidentiale

Daca se monteaza independent pe peretele suport fara sa fie acoperite acestea actioneaza doar ca material fonoabsorbant, reducand ecoul din incapere. Se pot folosi in studiouri de inregistrari, studiouri radio, studiouri de televiziune, sali de evenimente, sali de spectacole etc

Placile se pot monta si in tavanul casetat in spatii de birouri open space, call center, sali de conferinta etc