Pardoseala flotanta antivibratii

pardoseala flotanta antivibratii

Pardoseala flotanta antivibratii este raspunsul pentru unele dintre cele mai des intalnite intrebari cand vine vorba de izolatie fonica.

  • Cum putem sa scapam de zgomotele de la vecinii de jos?
  • Cum pot sa izolez pardoseala ca sa nu ma auda vecinul de jos cand merg pe tocuri sau cand se joaca copilul prin casa?
  • Cum pot sa izolez fonic cel mai bine zgomotele dintre etaje?

In acest articol vom discuta cele doua variante de pardoseala flotanta antivibratii pentru apartamente, case, spatii comerciale, hoteluri, birouri si sali de evenimente.

Cele doua etape pe care trebuie sa le urmati pentru ca lucrarea dvs. sa fie un real succes:

  1. Este important sa purtati o discutie cu un acustician in vederea stabilirii nivelului maxim de zgomot pentru care doriti izolatie fonica si antivibratii. Acest lucru se poate face prin consultanta la locatie sau telefonic. Este ideala consultanta la locatie in situatia spatiilor deja construite, deoarece se poate masura gradul de izolatie fonica al structurii existente.
  2. Dupa alegerea sistemului se trece la etapa de executie.

Prima varianta si cea mai des folosita: pardoseala flotanta antifonica si antivibratii 75 dB

Mai jos vom enumera etapele de montaj.

  1. Pe toata pardoseala se aplica materialul fonoabsorbant ales. Acesta se ridica si pe pereti pana la nivelul la care se va turna sapa. Unele dintre cele mai performante materiale pentru izolatie fonica sunt placile HD Foam® Plus Original si Audiofoam® Q45, speciale pentru pardoseala.
  2. Pe pardoseala existenta se vor aplica din 60 in 60 de cm amortizoare acustice. Modelul de amortizoare acustice va fi comunicat de acustician in functie de gradul de incarcare al structurii finale. Pentru aplicarea amortizoarelor se va decupa materialul fonoabsorbant exact cat sa incapa amortizorul acustic.
  3. Peste aceasta structura se aplica membrana fonoizolanta viscoelastica Sonoblock®, care se acopera ulterior cu un strat OSB. Pentru usurinta montajului este mai simplu sa aplicati membrana adezivata pe spatele placii de OSB.
  4. Dupa ce se inchide structura cu OSB se aplica folie de plastic, eventual se monteaza incalzire in pardoseala si se toarna sapa. Sapa va fi delimitata in lateral de materialul fonoabsorbant. Ea va sta precum intr-o cuva. Astfel toate vibratiile ce se vor transmite in sapa nu vor fi transmise in peretii laterali si planseul de beton.

A doua varianta foloseste un singur material antivbratii si este destinata spatilor cu uz normal. Grad izolatie fonica 21-35 dB in functie de covorul antivibratii ales.

Iata etapele de montaj:

pardoseala flotanta antivibratii

Pe toata pardoseala se aplica membrana fonoizolanta antivibratii sau covorul antivibratii. Acesta se ridica si pe pereti pana la nivelul la care se va turna sapa. Atentie! Covorul antivibratii trebuie ales impreuna cu un acustician specializat. Alegerea gresita a membranei sau covorului antivibratii poate sa nu va rezolve problema, ba mai mult, sa amplifice zgomotele.

In situatia in care se doreste incalzire in pardoseala se aplica cofrajul si traseul pentru incalzirea in pardoseala direct peste covorul fonoizolant. Apoi se toarna sapa pana la nivelul la care s-a montat protectie antivibratii pe pereti.