Izolatie fonica pentru podea

Poate te gandeai ca izolatia fonica a pardoselii nu conteaza chiar atat de mult. Dar sa stii ca te gandeai gresit. Podeaua trebuie izolata in aceeasi masura cu peretii si tavanul pentru ca preia vibratiile de la acestea.

Iata numai cateva situatii in care izolatia fonica pentru pardoseala este esentiala:

  1. daca produci zgomot de impact si doresti sa nu iti mai deranjezi vecinii
  2. daca auzi zgomote de la vecinii de jos
  3. daca desfasori activitati de agrement si trebuie sa faci izolatie fonica tip camera in camera (sali de repetitii, studiouri, sali de evenimente, restaurante, locuri de joaca etc)

Blocurile noi sunt din ce in ce mai prost construite, se folosesc materiale de slaba calitate si uneori planseul subtire este ineficient pentru izolatie fonica.

Am intalnit la un bloc nou de 4 etaje, planseu de 8 cm. Cel mai mic zgomot produs in apartamentul de deasupra se auzea si la vecinul de jos. Pentru aceasta situatie vecinul de deasupra a decis sa isi izoleze pardoseala. Materialele folosite au fost placile Quash Details, amortizoare acustice si membrana fonoizolanta Blocktec 70 adezivata.

Cu aceste materiale s-a realizat o pardoseala flotanta peste care s-au montat placi de OSB, iar apoi s-a turnat sapa de 5 cm.