izolatie fonica prin fonoabsorbtie

Sunt anumite situatii in care nu se poate realiza izolatie fonica conform principiului masa-resort-masa, iar atunci ne vom folosi de fenomenul de izolatie fonica prin fonoabsorbtie.

Vom lua doua exemple concrete intalnite in viata de zi cu zi.

ACASA

Locuim intr-o casa cu scara interioara si ne dorim ca zgomotul de la etajul inferior sa nu se mai auda la etajul superior sau invers. Ar fi dificil sa inchidem casa scarii pentru a rezolva aceasta problema. Totodata, ar fi si inestetic. Pentru a rezolva aceasta situatie vom aplica panouri fonoabsorbante in zona in care se produce zgomot si pe casa scarii. Practic, vom realiza un tunel fonoabsorbant menit sa reduca semnificativ transmisia reflexiilor sonore.

LA BIROU

Lucram intr-un birou open space sau intr-un call center. Ar fi dificil si foarte costisitor sa facem cate un birou pentru fiecare angajat, iar productivitatea ar putea avea de suferit. Ca sa rezolvam aceasta problema vom aplica panouri fonoabsorbante pe tavan si pereti si vom monta panouri VicDesktop intre birouri. Prin aplicarea panourilor fonoabsorbante se va reduce semnificativ nivelul de zgomot intr-un birou open space si va creste gradul de inteligibilitate.

Izolatie fonica prin fonoabsorbtie

In exemplul video de mai jos va prezentam un tunel fonoabsorbant realizat de partenerii nostri de la Vicoustic la Maison&Objet Paris 2022. In mijlocul tunelului veti observa ca zgomotul din exterior este semnificativ redus, desi nu exista usi care sa delimiteze zona, acest lucru datorandu-se panourilor fonoabsorbante printate realizate din PET reciclat.

Caracteristici:

  • Panourile fonoabsorbante au o grosime de 2 cm
  • Pot fi printate cu imaginea dumneavoastra
  • Sunt ignifugate conform standardului B,s2,d0
  • Sunt realizate din material reciclat (PET)
  • Se pot aplica extrem de usor cu velcro (arici) inclus in pachet
  • Sunt disponibile in mai multe dimensiunie
  • Sunt disponibile si in printuri standard

Pentru mai multe informatii va stau la dispozitie cei de la Details Acoustics Romania, partener exclusiv Vicoustic.